NIEUW: Shakespeares

7 februari 2024 | Uitgelicht

In februari staat Shakespeare in de spotlights. Natuurlijk zijn wij present op het Festival voor nieuwe toneelschrijfkunst Shakespeare is dead in Leuven (van 13-17 februari 2024). Je kunt kennismaken, boeken kopen (tekstboekjes, bundels, werkboeken) en je kunt er heel veel zien, lezen, praten en ontmoeten! Kijk hier voor het hele programma, en wie weet zien we je in Leuven.

Shakespeare is opnieuw vertaald door Ap Zijlstra. De Zwollenaar woonde en werkte lange tijd in Amerika, en na zijn werkzame leven aan de universiteit daar emigreerde hij terug naar Nederland en vertaalde hier alle 37 toneelstukken van William Shakespeare. De tweede zes zijn nu gedrukt (Oud Werk 2), en zijn – net als de eerste zes – te koop in de theaterboekhandel.

En dan nog een derde Shakespeare in deze maand (of eigenlijk 1 maart, maar dat kan nog net…). Regisseur Antoine Uitdehaag (Ro Theater, DeLaMarTheater, Come from Away) onderhield tijdens de coronaperiode een interessante briefwisseling met acteur Han Kerckhoffs uit Antwerpen. Ze lazen het complete toneelwerk van Shakespeare opnieuw en schreven elkaar hun ervaringen en gedachten tijdens het lezen. Enige tijd later vormde deze uitwisseling de aanzet tot een nieuwe bundel: 37 zelfstandige, persoonlijke gedichten, losjes geïnspireerd door de 37 stukken van Shakespeare. De – stevig ingekorte – Shakespearecommentaren van Han en Antoine staan ook in de bundel. Vanaf 1 maart 2024 te koop in de (betere) boekhandel en op Theaterboekhandel.nl