Over ons

Uitgeverij it&fb is gespecialiseerd in tekstbundels, en boeken over theater & film. Daarnaast verschijnen er publicaties over podiumkunsten in het algemeen, waaronder natuurlijk ook dans en muziek. Binnen deze genres is er ruimte voor verschillende soorten boeken: bloemlezingen, toneelliteratuur, historische en informatieve uitgaven, fotoboeken en educatieve boeken.

De uitgeverij heeft in de loop der jaren een traditie opgebouwd in het publiceren van toneelliteratuur. Honderden oorspronkelijke werken werden uitgegeven van auteurs als Shakespeare, Molière en Tsjechov, maar ook van Nederlandse auteurs als Jibbe Willems, Judith Herzberg, Esther Gerritsen en Don Duyns. In voorbereiding zijn bundels met verzameld werk van Magne van den Berg en Rik van den Bos. 

Uitgeverij it&fb heeft eveneens een ruim aanbod van educatieve boeken over acteren, regisseren en drama doceren. De serie Theorie&Praktijk is al jarenlang favoriet bij theatermakers, regisseurs en docenten.

Daarnaast zijn we al jaren verantwoordelijk voor de reeks succesvolle uitgaven in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Uitgavebeleid en werkveld

Naast eigen uitgaven verschijnen er ook publicaties over podiumkunsten in het algemeen, waaronder dans en muziek. Een deel van onze uitgaven wordt gedaan in samenwerking met theatergezelschappen en culturele instellingen. Inmiddels kunt u bij ons ook terecht voor het laten ontwikkelen van websites, nieuwe (tijdschrift)concepten, POD-projecten, boektrailers en het organiseren van (kleinschalige) evenementen.

Uitgeverij it&fb

Baden Powellweg 63
1069 LC Amsterdam

info@itfb.nl

+31 (0)6 514 20 298
(Marlies Oele)
+31 (0)6 196 74 446
(Heleen van Wiechen)