Even voorstellen: Ernesto

WE STELLEN VOOR: Ernesto

3 maart 2021 | Ernesto interviewt

Ernesto Herrera (18) loopt stage bij Uitgeverij it&fb voor zijn studie Media & Redactie. Na zijn MBO-studie wil hij doorstromen naar het HBO om acteur te worden. Deze komende maanden plaatst hij elke week één interview van een auteur, dramadocent of regisseur op de nieuwspagina van de Theaterboekhandel. Maar laten we eerst kennis maken met hem.

“Ik zat al best lang te twijfelen wat ik eigenlijk later wilde gaan doen. Ik heb heel lang gedacht om politicus te worden, maar een jaar geleden zag ik toch in dat dat hem niet ging worden. Bij mijn studie kwam ik er heel erg achter dat ik filmmaken wel heel erg leuk vind. En ik zit al sinds 2018 op theaterles bij jongerentoneelschool Theatermijn. Misschien moet ik toch wel acteur worden, zei ik tegen mezelf. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en wil ik later acteur worden.”

“Wat voor studie doe ik eigenlijk? Mijn studie heet Media & Redactie en het wordt gegeven op de school ROC Noord van Amsterdam. Ik zit nu anderhalf jaar op die school en ik loop nu 6 maanden stage bij Uitgeverij it&fb en de Theaterboekhandel. Tijdens mijn studie heb ik verschillende dingen geleerd zoals filmen, bewerken van video’s, bewerken van afbeeldingen (Photoshop), websites bouwen en leren artikelen te schrijven. Vandaar ook deze reeks interviews én vanwege mijn interesse in toneelschrijvers, acteurs en regisseurs.”

STRESS
“Ik zat ernstig in de stress een paar maanden geleden. Door corona wilde geen enkel bedrijf mij aannemen en had geen enkel bedrijf een plek voor een stagiair. Ik ging door al mijn sociale contacten ook en plots kwam mijn theaterlerares Heleen (de engel) die mij vertelde dat ze iemand zocht voor op de uitgeverij, waar zij ook werkt. Na goed overleg met school kon ik gelukkig gaan stagelopen bij Uitgeverij it&fb in Amsterdam. Ik heb ik geen idee wat ik zou hebben gedaan zonder mijn theaterlerares Heleen.”

“En heb ik nog andere hobby’s behalve theater? Ik hou ervan om naar de sportschool te gaan. Ik ga nu twee jaar naar de sportschool met veel plezier. Ook doe ik veel met vrienden en ben ik in de tussentijd bezig met schrijven van mijn nieuwe en eerste boek.”