Juttmann Veerkamp En het woord werd beeld

NIEUW BINNEN: En het woord werd beeld

1 augustus 2022 | Getipt, Recent verschenen

En het woord werd beeld: vijftig fijne verhalen over de ontstaansgeschiedenis van al bekende en nog onbekende films en series. ‘Nog’ omdat dit boek zéker een uitnodiging is om juist die films en series te gaan bekijken. Maar net zo bijzonder is het om – na het lezen van dit boek – de reeds bekende films nogmaals af te spelen. Zeker de moeite waard om oude(re) films weer met een nieuwe blik te bekijken.
Bart Juttmann en Marc Veerkamp publiceerden 34 van deze 50 verhalen al eerder in Plot Magazine, hét online magazine van het Netwerk Scenarioschrijvers. De toenmalig hoofdredacteur gaf Bart en Marc alle kans om deze verhalen te publiceren in de rubriek De Conceptie. Voor deze bundel schreef hij, Frank Ketelaar – u kunt hem inmiddels ook kennen als scenarist van onder meer Klem, BuZa en Overspel – het voorwoord: Hoe komt een scenarioschrijver ‘er’ eigenlijk op? Waar begint het verhaal? En hoe gaat het dan verder?

En het woord werd beeldVanaf september ’22 is dit ook een boek geworden! Koop het in de betere boekhandel of bij de theaterboekhandel.