Jibbe Willems uitgeverij it&fb

De Dikke Jibbe is in aantocht

1 februari 2021 | Getipt, Onze boeken, Verwacht

Jibbe Willems’ nieuwste (dikke) bundel ligt binnenkort in de (theater-) boekhandel! Je kan je niet verstoppen door je ogen dicht te doen. Veertien keer toneel van dat geschreven is tussen 2007 en 2020 voor verschillende gezelschappen, regisseurs, acteurs, actrices en gelegenheden. Vormgeefster Jet Uijl, die vorig jaar ook de bundel van Don Duyns vormgaf, maakt een verrassende weergave van zijn stukken. En het is nogal een dikke pil om haar tanden in te zetten.

Jibbe studeerde in 2003 af aan de Toneelacademie Maastricht. Na kort als acteur en regisseur gewerkt te hebben, richtte hij zich al snel op het schrijven voor toneel en muziektheater, voor zowel volwassenen als kinderen. Multi-talent dus, dat bleek ook wel uit het feit dat hij in 2019 de Gouden Krekel ontving voor ‘de meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater’ voor zijn libretto Jabber bij Theatergroep Kwatta. Trouw schreef over Jibbe Willems ‘Jibbe Willems schrijft zo virtuoos dat het lijkt alsof hij nooit iets anders heeft gedaan.’

Naast Jabber staan ook de volgende teksten in de Dikke Jibbe: Lola, TestorterTony, Oscar en zijn Moeder, Eindland, Onvrouw, The Truth about Kate, Waar het vlakke land gaat plooien, Pretpark, Burgerlijke Schemering, De Poolse Bruid, Age of Rage, Spuug en Kaapdiegoeiekoop.
Fijn om naar uit te kijken!