Je kan je niet verstoppen door je ogen dicht te doen De Dikke Jibbe

NIEUW: Je kan je niet verstoppen…

27 mei 2021 | Agenda, Onze boeken, Recent verschenen

Je kan je niet verstoppen door je ogen dicht te doen. Of: De Dikke Jibbe. Op Jibbes eigen verjaardag lag ‘ie in de winkel, deze vuistdikke bundeling met veertien toneelteksten van zijn hand. Veertien toneelteksten die in de afgelopen vijftien jaar geschreven zijn en die fraai vormgegeven zijn door de jonge grafisch ontwerpster Jet Uijl.

Jibbe: “Zij doet een soort regie op papier. Zij heeft het zo vormgegeven en zo mooi op de pagina’s ontworpen dat het heel makkelijk leest. Ik vind het heel bijzonder.” En wij ook. Trots op Jet en Jibbe.

Op dinsdagavond 15 juni vond er een online boekvoorstelling en presentatie plaats in De Leesclub. De Leesclub begon in 2019 als een (Vlaamse) analoge leesclub voor toneelteksten, en moest op een bepaald moment digitaal verder. Dit temperde het enthousiasme niet, integendeel! De club ging over landsgrenzen, kent online nog steeds veel weerklank en liet sinds de eerste lockdown meer dan honderd toneelteksten opklinken. En op 15 juni werd er een speciale leesavond tot stand gebracht over Je kan je niet verstoppen door je ogen dicht te doen, met Jibbe Willems als eregast en zijn teksten om te lezen. Na het digitaal uitreiken van het eerste exemplaar aan Daniëlle Wagenaar werd er in Nederland en België geproost op het verzameld werk in De Dikke Jibbe.

Koop de bundel met 14 teksten van Jibbe Willems in onze eigen theaterboekhandel.nl of in de (betere) boekhandel bij jou in de buurt!

Zoom_Leesclub_De Dikke Jibbe