genomineerd Op zoek naar Soldaat van Oranje Bart Juttmann

GENOMINEERD: Soldaat van Oranje

19 augustus 2021 | Getipt

Vandaag kregen we het mooie nieuws dat Op zoek naar Soldaat van Oranje: De geschiedenis van de Nederlandse filmklassieker van Bart Juttmann op de shortlist staat van de Louis Hartlooper Prijs: de jaarlijkse prijs voor de beste filmpublicatie.
Op zaterdag 25 september wordt deze voor de zeventiende keer uitgereikt en we zijn natuurlijk enorm trots dat Bart met zijn prachtige boek genomineerd is voor deze prijs.

Het Genootschap, bestaande uit representanten van de filmvakverenigingen schreef over Soldaat: “Soldaat van Oranje (1977) is een succesvolle Nederlandse speelfilm. Bart Juttmann beschrijft met vlotte pen en zeer goed gedocumenteerd de ontstaansgeschiedenis, de context en de impact van deze klassieker. De bron ligt bij de autobiografie van Erik Hazelhoff Roelfzema (1970). De filmproductie wordt meeslepend in detail beschreven: de vele versies van het scenario, de casting, de financiering, de draaidagen, de postproductie en promotie.”

Mét de aanbeveling om de film en de musical “meteen nog eens terug te zien”. Wij raden vooral iedereen aan om óók dit mooie boek te lezen!