Winterbloemen

In het ooit dorre landschap van Nederlandse toneelschrijvers, bloeit al een aantal jaren een rijke bloemenzee. Er is een generatie ontstaan die de basis heeft gelegd voor een eigen, nationale toneelschrijfcultuur. Peer Wittenbols is een van de opvallendste representanten, met inmiddels meer dan vijftig teksten op zijn naam.

In deze bundel vindt u tien teksten, geschreven in de afgelopen tien jaar en allemaal geregisseerd door Rob Ligthert, met wie hij al bijna dertig jaar aan een oeuvre bouwt.
Wittenbols’ werk vindt zijn oorsprong vaak in persoonlijke gebeurtenissen. Of zoals de auteur zelf zegt: ‘Door mijn familie- leven, mijn ‘netwerk’, kom ik in contact met allerlei mensen: van loodgieter tot maag-darm-leverspecialist. Het is voor mij net een dierentuin waar ik vrijelijk en zonder gevaar voor eigen leven mag rondneuzen. Ik leg mijn oor echt overal te luisteren.’
Peer Wittenbols is inmiddels schatplichtig aan niemand anders dan zichzelf. Zijn werk is zijn merg, zijn taal is zijn verhaal.

In deze bundel staan Niemandsverdriet, Het vierde rijk, Het eigen bloed, Amora, Huisgoden, Honingjagers, Schiettent Rosa, Liefdeslied, Hartkuiltje en Winterbloemen.

Auteur: Peer Wittenbols
ISBN: 9789064038075
Publicatiejaar: 2016

Koop dit boek