Meta-moe

Aan een opgespoten strand van een all-inclusive resort ontmoeten twee vakantiegangers elkaar. Hannelore (25) ligt in haar Björn-Borg-bikini op haar Ajax-handdoek. Terwijl ze Kanye West luistert op haar Airpods, draait ze om de twintig minuten van buik naar rug en weer terug. Berry (40), ligt op zijn hyper-flexibele strandbedje, afwisselend Nietzsche en Dostojewski te lezen, terwijl hij zijn Volkskrant Magazine-app refresht. Ze raken in gesprek over de lauwe frieten van het ellenlange buffet, het gemak van zelfbruiner en de zevende symfonie van Beethoven. Totdat ze erachter komen dat ze elkaar kennen en beiden niet meer kunnen ontkennen wie ze ooit waren.
Meta-Moe is een dialoog over wannabe’s en intellectuelen, het bevraagt onze drang naar authenticiteit en onze afkeer van pretentie. Zijn de mensen die wij veroordelen als pretentieuze sukkels niet eigenlijk mensen die de moed hebben zich uit een hokje te vechten?
Emma Buysse en Luna Joosten vinden elkaar in hun nuchtere kijk op de wereld en voorliefde voor absurdisme. Hun humoristische voorstellingen vertrekken vanuit actuele en persoonlijke struggles die spelen binnen de millennial generatie. In hun up-tempo teksten worden grootse thema’s licht en herkenbaar.
De Volkskrant: “’De anti-poëzie van deze plek zet me op scherp’. Er is talent nodig om zo’n zin te schrijven, die gedistingeerd maar ook dweperig klinkt, en die Berry neerzet als een wannabe-intellectueel. In de tekst van Emma Buysse en Luna Joosten zitten telkens zulke metalagen, want taal kan verhullen én onthullen, zelfs tegelijkertijd. Als Hannelore pretendeert het woord blasé niet te kennen, weet je meteen: dit is precies het woord dat haar omschrijft.”

Publicatiejaar: 2024
ISBN: 9789064039744
Auteur: Emma Buysse en Luna Joosten

Koop dit boek