Klamme handen en gedeelde grond

Klamme handen en gedeelde grond: het eerste deel van Christy-Ann Karijodirono (Kritische belichting – Inclusie in de spotlight) vormt samen met het tweede deel (Mensmateriaal of zwarte bladzijdes van Melissa Knollenburg), én aangevuld met een briefwisseling tussen de beide auteurs, de tweede uitgave van de serie ARiSE van HKU Press.

In deze serie Arts-related Research in Student Edition publiceert de HKUpress urgent, excellent en belangwekkend onderzoek van studenten aan HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Kenmerk van het gepresenteerde onderzoek is de hechte samenhang tussen artistieke maakstrategieën en onderzoeksmethoden. Het onderzoek levert kennis op het snijvlak van kunst en maatschappij; deze tweede ARiSE-uitgave heeft als focus inclusie en diversiteit. Met deze teksten wonnen Christy-Ann Karijodirono en Melissa Knollenburg glansrijk De Pluijm 2021.

Uit de eerste brief van Christy-Ann aan Melissa: “In het herschrijfproces merkte ik een soort rust in mezelf. Ik schreef niet meer uit boosheid en het gevoel niet begrepen te worden. Dat heb ik er in de eerste versie wel uit kunnen schrijven. De versie die in deze bundel staat komt vanuit een trots. Een trots waar nog steeds verdriet onder zit, maar geen drang om sorry te zeggen. Ik durfde de ruimte te nemen met mijn verhaal.
En nu weer een jaar later, bedenken we samen een titel. Een die moet beschrijven wat deze gedeelde ruimte voor ons betekent. Hoe onze teksten inherent aan elkaar verbonden zijn. Het drukt onze pijn uit. Tegelijkertijd geeft het weer hoe we ons daar niet meer voor hoeven te verontschuldigen.”

Publicatiejaar: 2023
ISBN: 9789064039607
Auteurs: Christy-Ann Karijodirono en Melissa Knollenburg

Koop dit boek