Into Polyphonies Unknown

Into Polyphonies Unknown is een verstrengeling van woorden en beelden, een kakofonie van gedachten en affecten, een resonerend weefsel.

De publicatie probeert op polyfonische wijze het Performative Symposium for Ecological Spectatorship te documenteren (georganiseerd door Gaia’s Machine in 2018) en duikt dieper in de hoofdonderwerpen ecologie en performance. Door het boek heen tref je verschillende essays, oefeningen, een manifest en visuele teksten aan. Je wordt uitgenodigd om een eigen weg te bewandelen door deze verstrengelde compositie van thema’s zoals ecologisch toeschouwerschap, post-antropocentrisch denken, geologische tijdschalen, niet-menselijke performances en meer.

Gaia’s Machine is een artistiek onderzoekscollectief dat zich richt op het snijvlak tussen kunst en ecologie. In hun werk streeft Gaia’s Machine om de dialoog aan te wakkeren tussen verschillende stemmen en domeinen zoals: kunst-wetenschap, mens-nietmens, theorie-praktijk. Eerder realiseerden ze de post-humanistische choreografie Still Moving (2018, Amsterdam Fringe Festival), het Performative Symposium for Ecological Spectatorship (2018, Het Huis Utrecht), het artistieke onderzoeksproject Sensing Stone (2019, KAMEN Art residency) en de manifesto schrijfworkshop You are my lifeline, in this lifetime (2020, IMPAKT Festival). Gaia’s Machine werkt in een doorlopend proces van onderzoek en kruisbestuiving, steeds zoekend naar nieuwe vormen van werken en verwerken van hun onderzoeksvraagstukken.

De publicatie is volledig in het Engels.

Auteur: Juriaan Achthoven, Rhian Morris en Liza Rinkema
ISBN: 9789064039065
Publicatiejaar: 2021

Koop dit boek