ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed

ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed bevat een selectie van zeventien theaterteksten die Magne van den Berg schreef tussen 2000 en 2022.

Haar taal is secuur en glashelder, streng gecomponeerd als een partituur. In een cadans van de korte zinnen en herhalingen construeert Magne van den Berg een eigen wereld, waarin ongemak en pijn voortdurend onder de oppervlakte schuilgaan. De stiltes zijn oorverdovend. En tegelijkertijd zijn haar teksten vaak ongekend geestig.

Magne van den Berg won de H.G. van der Viesprijs met de lange nasleep van een korte mededeling; de Taalunie Toneelschrijfprijs met ik speel geen medea. Veel van haar teksten werden in verschillende talen vertaald en gespeeld.

ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed eindigt met het titelstuk, en bevat daarnaast – in chronologische volgorde – god woont in texas; korte stilte, meisje begint; kale bomen ruisen niet; halverwege omgedraaid; de binnenkomst of je gaat tenslotte weer naar huis; de lange nasleep van een korte mededeling; huis, mijn slappe komedie voor vier mensen een handjevol personeel en een tafel die niet vrij komt; met mijn vader in bed (wegens omstandigheden); liefdesverklaring; ik speel geen medea; gender, liefdesverklaring (voor altijd), game over, GOD? en snackbar. 

Auteur: Magne van den Berg
Vormgeving binnenwerk en omslag: Marilou Maes
Foto’s omslag: Susanne Middelberg
ISBN: 9789064039041
Publicatiejaar: 2022

Koop dit boek