Gewoon opnieuw

Honderd liedteksten voor televisie en theater

Tweemaal won hij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Hij won de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied. Hij schreef voor Alex Klaasen, Paul de Leeuw, Jenny Arean, Karin Bloemen, Wende Snijders en vele anderen. Bij Het Klokhuis is hij al jaren hofleverancier. Aan een complete generatie nieuwe makers gaf hij schrijfles.
Jurrian van Dongen is geliefd en geloofd door vakgenoten. Verder kent niemand zijn naam.

Tot nu. Voor het eerst zijn honderd van zijn geestige en ontroerende liedteksten verzameld. Maak kennis met zijn uitzonderlijke schrijverschap of kom tot de ontdekking: o, dat lied is van zijn hand! Gewoon opnieuw. Met een voorwoord van Joost Prinsen en een inleiding van Jan Beuving in gesprek met Jenny Arean en Niek Barendsen.

Hoe kan dit mooie boek beter gepresenteerd worden dan met een feestelijke greep uit zijn omvangrijke oeuvre en in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunst Festival? Zet maandag 19 september in de agenda en bestel snel je kaarten bij De Kleine Komedie: De Mooie Dingen is een hommage aan de Sondheim van de Lage Landen: Jurrian van Dongen. Zijn beste liederen, gezongen door de allerbesten uit het vak: Jenny Arean, Paul de Leeuw, Alex Klaasen, Maarten Heijmans, Lucretia van der Vloot, Rop Verheijen en vele anderen. De Mooie Dingen.

Auteur: Jurrian van Dongen
ISBN: 9789064039188
Publicatiejaar: 2022

Koop dit boek