Dit ene leven

Toen regisseur Antoine Uitdehaag in Rotterdam en acteur Han Kerckhoffs in Antwerpen tijdens de heftigste coronaperiode hun huis nauwelijks uit konden, stortten ze zich in een uitdagend project: stuk voor stuk het complete toneelwerk van Shakespeare lezen en elkaar per mail daarover berichten.
Een paar jaar later vormde die leeservaring voor Uitdehaag de aanzet tot deze nieuwe bundel: 37 zelfstandige gedichten, allemaal losjes en heel persoonlijk geïnspireerd door één van de 37 stukken van Shakespeare. Daarnaast zijn – stevig ingekort – de eigenzinnige Shakespearecommentaren gebundeld die Han en Antoine elkaar destijds naar aanleiding van elk stuk schreven.

Antoine Uitdehaag regisseert sinds 1978 in Nederland bij onder andere het Ro Theater, de Appel, het Nationale Toneel en het DeLaMarTheater. Sinds 1991 werkt hij vooral in het Duitstalige gebied. Naast toneel regisseert hij ook opera, vertaalt toneel en schrijft songteksten. Uitdehaag publiceerde eerder drie dichtbundels bij uitgeverij Van Oorschot.

Publicatiejaar: 2024
ISBN: 9789064039713
Auteur: Antoine Uitdehaag (m.m.v. Han Kerckhoffs)

Koop dit boek