De sunshine show e.a

Drie solo’s van Esther Scheldwacht gebundeld: De Sunshine Show, Op een mooie Pinksterdag en Helga Maria Baumgarten. 

De Sunshine Show: Sunshine vertelt over haar kleurrijke en bewogen leven dat tot op de dag van vandaag in het teken staat van de zoektocht naar haar kind. Háár kind, dat ze wel heeft verwekt maar niet heeft gebaard. Een verhaal vol tegenstellingen.Tussen arm en rijk. Oost en West. Man en vrouw. (2013)

Op een mooie Pinksterdag is een ode aan hen die hun leven weer moeten oppakken na een immens verlies. Een man vertelt het verhaal van een stormachtige relatie en het noodlot dat hem trof. Hij trekt zijn sportschoenen aan en probeert letterlijk van alles weg te lopen. Maar door te rennen gaat hij weer ademen en wordt hij terug het leven in gedwongen.

Helga Maria Baumgarten: Helga is verzorgster in een psychiatrische kliniek. Zij heeft een geheim, waar ze met niemand over praat. Als dochter van Chinese acrobaten werd ze verkocht aan een Duitse circusfamilie. Na een turbulente jeugd wordt ze gedwongen het circus te verlaten. Vanaf dat moment is Helga’s leven niet meer hetzelfde. Ze verdwijnt naar de achtergrond, maar doordat Esther Scheldwacht besluit een voorstelling over haar te maken, wordt ze gedwongen zichtbaar gemaakt. Dit leidt tot een absurdistische confrontatie tussen actrice en personage. (2016)

Auteur: Esther Scheldwacht
ISBN: 9789064038365
Publicatiejaar: 2016

Koop dit boek