As you like it

Wanneer de 12-jarige Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst ontmoeten bij een poetryslam is het liefde op het eerste gezicht. Door een roekeloze actie van Orlando worden beide kinderen door de strenge, humorloze Hertog Hans verbannen uit de stad. Rosalinde en haar beste vriendin Celia vermommen zich als jongemannen en vluchten de Ardennen in. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, de verbannen Hertog Jan, die ergens in de bossen een idyllische camping runt. Als ook Orlando in het woud opduikt, is dit voor de vermomde Rosalinde de ideale gelegenheid om Orlando’s verliefdheid te testen.

Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen maakten een Treurdieriaanse bewerking van deze beroemde Shakespearekomedie over liefde, humor en melancholie. Een Shakespeareaanse romcom voor de hele familie.

Circus Treurdier is een Amsterdams makerscollectief, dat naast muziektheater ook televisie- en filmproducties maakt, zoals de VPRO televisieserie TreurTeeVee (twee Gouden Kalf nominaties). De voorstelling As You Like It is een coproductie met jeugdtheatergezelschap De Toneelmakerij.

 

Oorspronkelijk auteur: William Shakespeare
Bewerking: Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen
ISBN: 9789064039478
Publicatiejaar: 2022

Koop dit boek