>60 & <90

De Nederlandse Vereniging voor Amateurtheater heeft een nieuw deel in de repertoirereeks: ≥60 & ≤90 stukken zonder pauze. Hierin staan 90 theaterteksten beschreven van zestig tot negentig minuten. Stukken zonder pauze zijn stukken waarbij het onderwerp op een uiterst spannende en compacte manier wordt verteld en gespeeld. Het idee voor deze bundel is ontstaan om aankomende regisseurs in het amateurtheater een beeld te geven van stukken die de moeite waard zijn om te regisseren, zonder dat je je hoeft te vertillen aan de complexiteit ervan. Maar de bundel biedt ook interessante stukken voor groepen die in hun repetitieperiode meer tijd en ruimte willen om hun spel te ontwikkelen en te verdiepen.

De stukken zijn intrigerend, ontroerend, komisch, met inhoud, verrassend, herkenbaar, boeiend, realistisch, absurd en hebben diepgang en kwaliteit. Speciaal voor deze bundel schreef dramaturg Elsbeth Rozenboom een leeswijzer voor hedendaagse theaterteksten.

Bekijk van de NVA/Kunstfactor ook 65 x 65+ stukken voor seniorenmet beschrijvingen van 65 stukken met interessante rollen voor 65+ers en 80x jong, stukken voor jongeren.

Auteur: Sabine Oprins
ISBN: 9789064037252
Publicatiejaar: 2008

Koop dit boek